KURS I MATGLEDER VÅR 2018

I januar, februar og mars inviterer vi igjen til påmeldingskurs. Vi har fire temaer; sushikurs, skalldyr-, fisk- og fileteringskurs, kjøttkurs med biffer og fileter, og viltkurs med ryper orrfugl, elg og hjort . Her kan du melde deg på alene eller sammen med venner. Alle kurskveldene avsluttes med et realt måltid. Meld deg på via skjemaet nede på siden. Møt i resepsjonene på Hotel Norge, Dronningensgt 5, klokka 17:30.

laksefilet-og-kniv-1600x900.jpeg

SKALLDYR, FISK- OG FILETERINGSKURS

Sammen med fagfolk fra Reinhartsen arrangerer vi skalldyr-, fisk- og fileteringskurs i Gladkjøkkenet denne kurskvelden. Målet er at du skal øke din kunnskap og erfaring med behandling og tilberedning av skalldyr og fisk.

Det blir filetering av fisk, farser av fisk, behandling av skalldyr, koking av fiskekraft/skalldyrkraft.Det hele ender opp med et fireretters festmåltid med kremede blåskjell, grillede kreps, kongekrabbe og kamskjell , fisk i variasjon og en show-is lagd av husets kokker. Stikkord for kvelden: Kamskjell, sjøkreps, kongekrabbe, ørret, torsk, flyndre, suppe og saus.

Tirsdag 30. Januar og Tirsdag 27. februar 2018
Klokka 17:30-22:00. Møt opp i resepsjonen på Hotel Norge. Pris for kurs, måltid og litt med hjem er kr 1375,-

58a45bef-df42-4daa-805f-cd503364154d.jpg

SUSHIKURS

Ta en kveld på Gladkjøkkenet og lær å lage sushi. Du vil lære de viktigste knepene slik at du kan ha sushikveld hjemme for dine venner. Her lærer du triksene med den klebrige risen, sushieddiken, behandlingen av fisk, skalldyr, kjøtt, grønnsaker og andre ingredienser. Det blir selvfølgelig rå fisk, men også stekte, kokte og friterte skalldyr, kjøtt og grønnsaker. Etter ha blitt instruert, jobbet og trent i kjøkkenet, blir det et realt sushimåltid med nigiri, norimaki, Californiamaki, fritert maki og inside out. Vi avslutter kvelden med en liten showdessert til kaffien.

Tirsdag 6. februar og tirsdag 6. mars 2018.
Tid fra kl 17:30 til ca 22:00. Møt opp i resepsjonen på Hotel Norge
Pris for kurs, måltid og matte som du tar med kr 1275,- (det blir nok noen makiruller med hjem også)

20171024_162008.jpg

KJØTT OG BIFFER

Forskjellige biffer vil ha fokuset denne kvelden. Indrefilet, ytrefilet og entrecôte av okse. Du lærer å steke biffene perfekt.
Også de klassiske sausene som som hører til et godt biffmåltid vil du lære å lage, ekte deilig bearnaise, rødvinsaus og et godt kryddersmør til entrecôte. Kvelden ender med et nydelig fireretters måltid. Vi serverer deilig oksecarpaccio, prøver den langtidstekte entrecôten før det kommer en skikkelig biff på tallerkenen. Desserten blir en overraskelse.

Tirsdag 13. februar
Pris kr 1375,- for kurs og 4 retters måltid. Drikke kommer i tillegg.
Klokka 17:30 til 22:00  Møt opp i resepsjonen på Hotel Norge, Dronningens gate 5.


VILTKURS MED RYPER, ORRFUGL, ELG OG HJORT

For deg som har frysen full av vilt og ikke vet hvordan du skal tilberede dette. Her vil du lære om riktig steking, røyking, nydelige sauser og gode grønnsaker til viltet. Denne kvelden ender opp i et «himmelsk måltid», minst 4 retter. 

Mandag 12. Mars
Pris kr 1475,-  Møt opp i resepsjonen på Hotel Norge, Dronningens gate 5.